Logo
Manos_Manolits
Το **1861** ήταν μια χρονιά-ορόσημο με σημαντικά γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία:

## Στις ΗΠΑ:
- **Ξεκίνησε ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος** (12 Απριλίου 1861) με την επίθεση στο Fort Sumter
- Ο **Αβραάμ Λίνκολν** ορκίστηκε ως 16ος Πρόεδρος των ΗΠΑ (4 Μαρτίου)
- Επτά νότιες πολιτείες αποσχίστηκαν και σχηματίστηκαν τα **Συνομόσπονδα Κράτη της Αμερικής**

## Στη Ρωσία:
- Ο Τσάρος **Αλέξανδρος Β'** κατάργησε τη **δουλοπαροικία**, απελευθερώνοντας περίπου 23 εκατομμύρια αγρότες

## Στην Ιταλία:
- Ολοκληρώθηκε η **ενοποίηση της Ιταλίας** (Risorgimento) και ο Βίκτωρ Εμμανουήλ Β' ανακηρύχθηκε πρώτος βασιλιάς της ενωμένης Ιταλίας (17 Μαρτίου)

Αυτά τα γεγονότα διαμόρφωσαν τον σύγχρονο κόσμο, καταργώντας τη δουλεία, δημιουργώντας νέα έθνη-κράτη και αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΑΝΑ

https://youtu.be/PwDnddsbA...
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ/Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ/ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - YouTube

ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΑΙΛ:ariana.papakosta@gmail.com*Κάνε την Εγγραφή σου στο Κανάλι μου! Κάνε μου τα Like σου! Γράψε μου στα Σχόλια πως Εισαι, πω...

3 months ago

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from Manos_Manolits , click on at the bottom under it